Ideoita Vaihtoehtoiseen Kesä-Asumiseen

Oletko opiskelija, ja kesätyöpaikka jäi saamatta, mutta kallis kaupunkiasuntosi vuokra pitää kuitenkin maksaa? Tai olet Suomessa vain kesäasukkina, suunnatessasi taas syksyn tullen muille maille työn perässä? Tai olet kyllästynyt kesälomalainen ja kaipaat jotain erilaista? Ideoita kesä-asumiseen löydät tästä!

Oman Asunnon Vuokraus

Monet kesäänsä muualla viettävät opiskelijat ja kaupunkilaiset vuokraavat kalustettuja asuntojaan kesäksi edulliseen hintaan. Jos oma kaupunkisi tympii ja haluat vaihtaa maisemaa, laita oma asuntosi vuokralle ja hae tilalle toista eri kaupungista. Toki jos työsi sen sallii. Jo muutaman viikon airbnb-vuokraus voi kattaa koko kuukauden vuokran, kunhan vain selvität huolella verottajan sekä asuntosi omistajan mielipiteen tähän asiaan. Jos asunto on oma, voit määritellä vuokrauksen mielesi mukaan, mutta verottajan kanssa joudut kuitenkin asiasta keskustelemaan. Varovainen pitää olla varsinkin jos vuokraustoiminnalla tehdään tuottoa. Isoissa kaupungeissa ja niiden laidalla on kuitenkin suhteellisen helppoa saada airbnb-vuokraaja esimerkiksi tapahtumien ajalle ja palveluun kirjautuminen on helppoa sekä yksinkertaista. Oma asunto vuokralle ja vaihtoehtoinen asuinpaikka kesäksi, on siis hurja veto, mutta piristää varmasti kesääsi ja antaa täysin erilaista näkökulmaa ja uusia tuulia elämääsi.

Mökin Vuokra

Jos omaa asuntoa ei ole tai se on vuokrattu kesäksi, mutta et halua vuokrata varsinaista asuntoa on erinomainen idea myös lähteä luontoon! Mökkejä löytyy ympäri ämpäri Suomen maata ja vaihtoehtoja on tuhansia. On pientä Keuruulaista mummon mökkiä tunnelmallisine iltoineen tai suurta huvilaa paljuineen ja vesiurheiluineen, metsämökki luonnon keskeltä tai yksinkertaistettu mökkeli leirintä-alueelta suurkaupungin laidalta. On puunsaunaa ja järvi maisemaa, soutuvenettä ja lenkkipolkuja. Mökkeilyssä tiivistyy Suomainen kesä. Omaa mökkiä on todella kallis ylläpitää ja maksuihin saattaa mennä enemmän rahaa kuin luuletkaan. Yksi ja sama paikka voi pitkällä ajalla kyllästyttää ja tästä syystä vuokramökki on hyvä vaihtoehto. Mökkien hinnat riippuvat usein sijainnista sekä tietenkin mökin varusteista ja koosta. Isot huvilamaiset mökit harvoin sopivat keski-tuloisenkaan lompakolle koko kesäksi, mutta jos mökkiä voi jakaa yhdessä lähiomaisen, muun perheen, ystävien tai sukulaisten kanssa, voi isompi mökki ollakin vaihtoehtona edullisempi jos kustannukset jakaa monen ihmisen maksettavaksi. Pieni mökki on usein kuitenkin tunnelmallisempi ja pikku mökki yhdistettynä rauhalliseen pihapiiriin, järven rantaan ja puu lämmitteiseen saunaan ja järvestä kannettuun veteen, ei sitä loman ja rauhan tunnelmaa voi voittaa mikään. Mökki on myös mahtava ratkaisu sellaiseen tilanteeseen, että paikka asumiselle pitää jostain keksiä muutamaksi viikoksi, sillä usein mökin viikko vuokra on pienempi kuin asunnon ja vuokraus sopimuksen pystyy tekemään viikoksi tai kahdeksi kun taas asunnossa puhutaan  usein kuukausista tai jopa vuosisopimuksesta.

Mökin Vuokra

Asuntovaunu Tai Asuntoauto

Jos erämökkeily ei kuitenkaan ole juttusi, mutta asunnosta on luovuttava tai asuinpaikka pariksi viikoksi on löydettävä voi ratkaisuksi keskeytyä asuntoauto tai vaunu! Seikkailuhenkiselle asuntoauto eläminen hetken aikaa voi toimia koko kesäloman parhaana juttuna! Monet eivät sitä tiedä, että suurinta osaa asuntoautoista saa ajaa pelkällä b-kortilla. Tämä tarkoittaa, että kuka vain autokortin omistaja voi vuokrata asuntoauton käyttöönsä. Usein kuitenkin asunto-auton vuokra on suurempi kuin mökin vuokra, varsinkin jos auto otetaan luotettavasti liikkeestä. Yksityishenkilöt vuokraavat myös asuntoautoja sekä vaunuja, mutta sopimuksessa täytyy olla tarkkana, jotta korjaustilanteessa tai kolaritilanteessa ei tule riitatilanteita siitä, kuka vahingot korvaa. Tarkkana siis vuokraussopimuksen kanssa ja muistathan laskea myös leirintä-alue maksut sekä bensakulut mukaan budjettiin asuntoauton vuokrauksen lisäksi. Usein isommat autot vievät paljon menovettä ja jos tarkoitus on mennä ympäri Suomea, voi se yllättäen viedäkin enemmän rahaa kuin luulisi!